Werkwijze & tarieven

Het is een kwestie van schoenen passen!

Je zult misschien wel denken; schoenen? Ja zeker! Je koopt toch alleen de schoenen die bij jou passen én in jouw maat? Zo werkt het ook bij mij; we stellen een programma samen dat bij jou past en dus een advies op maat! Hierbij leggen we de focus op de lange termijn en brengen we in kaart wat we kunnen doen.
Image
Je hebt de keuze om een pakket af te nemen (zie voorbeeld hieronder);
 
een persoonlijk plan met wekelijks/maandelijks een aantal consulten om te kijken hoe jij jouw opgestelde doelen kunnen bereiken. Dit kan variëren tussen 1 tot 8 vervolgconsulten per maand. Houd er rekening mee dat gedragsverandering gemiddeld 2 jaar duurt! We gaan het daarom voor de lange termijn inplannen zodat de kans op een terugval (het jojo-effect) zo klein mogelijk is! 

De consulten mag je naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld samen wandelen, voedingstherapie, zwemmen, koken, eten, etc. De kosten voor de vervolgconsulten zijn afhankelijk van het gehele vervolgplan; hoe meer consulten je afneemt, des te voordeliger de consultprijs. Dit om te voorkomen dat je je te snel laat weerhouden door de kosten en daarmee de kans op een terugval vergroot. 
 
Tevens is het mogelijk losse consulten af te nemen.

 

Voorbeeld van een pakket

 Lees hieronder wat een pakket kan inhouden voor jou. Daarbij krijg je aansluitend een (tussen)evaluatieconsult, waarbij je een persoonlijk voedingsadvies ontvangt. Tijdens dit consult gaan we bespreken of en hoe je verder begeleid wil worden.

Intake (thuis)

Duur: 1 à 2 uur 
We beginnen met een intake bij jou thuis.
Hierin kunnen we elkaar leren kennen
en samen uitvinden wat jij nodig hebt.

Bewegen

Duur: 1 à 1,5 uur 
Waarom zittend praten als we ook al wandelend kunnen praten!
Samen gaan we een 1 à 1,5 uur stevig wandelen
zodat jij je eerste beweging voor de dag alvast gehad hebt!

Supermarkt & koken

Duur: 1 uur supermarkt + ca. 2-4 uur koken/eten
We gaan samen boodschappen doen. Daarbij leer ik jou de nodige trucjes.
Je kunt kiezen tussen een lunch of een warme maaltijd om samen te koken en eten. Indien je een gezin hebt, eten die uiteraard mee! 

Intensief contact

Duur: 24/7 
Je krijgt dagelijks de mogelijkheid om
vragen te stellen
via de email, Whatsapp
of telefoon.

Losse consulten & pakketten

Je kunt er voor kiezen om losse consulten af te nemen.  Een intake + advies (ca. 1 uur) kost 75 euro. De kosten voor een vervolgconsult zijn dan 60 euro per uur/30 euro per half uur.  ​ 
 
Het is mogelijk (én voordelig) om een pakket af te nemen, afhankelijk van het aantal uren begeleiding, zal een prijs berekend worden.
De factuur dient na het eerste consult te worden voldaan, tenzij in overleg anders wordt besproken.
 
Voor de mensen met type 1 diabetes zal ik tevens een persoonlijk plan (+ de kosten) opstellen, hierbij is het eerste consult gratis (ook bij eenmalig bezoek). 
 
Heb je een minima-inkomen? Neem dan ook zeker contact op, samen kijken we naar een oplossing!

Vergoeding

 Vanuit het basispakket wordt er 3 uur (180 minuten) per jaar aan dieetadvisering voor jou vergoed. Echter, wordt dit wel verrekend met het eigen risico. Wanneer je geen medicatie of andere zorg binnen het basispakket gebruikt, betaal je dus zelf voor jouw bezoek(en) aan mij. 
 
Een passend voedingsadvies, gedegen begeleiding en blijvende gedragsverandering wordt in mijn optiek niet bereikt met de 180 minuten die de zorgverzekeraar hiervoor wél toereikend noemt. Begeleiding door een diëtist is een investering waarbij in mijn praktijk regelmatig en persoonlijk contact de basis is om blijvende gedragsverandering te bereiken. 
Daarom bied ik de optie om een pakket (persoonlijk samengesteld) af te nemen, waarvoor geldt: des te meer consulten je afneemt, des te lager de consultprijs. Dit zal in overleg worden afgestemd.
 
LET OP: De eerste DRIE uren zullen via jouw verzekering gedeclareerd worden volgens hun tarieven.