Diabetes, insulineresistentie en het metabool syndroom

Diabetes, insulineresistentie en het metabool syndroom

Image

Diabetes, insulineresistentie en het metabool syndroom

In de laatste blog gaf ik aan dat we het de volgende keer, nu, zouden hebben over diabetes en het Corona virus. Afgelopen week heb ik een online informatiebijeenkomst bijgewoond over diabetes en de invloed/gevolgen van het Corona virus. Een ieder was in de mogelijkheid om artsen, internisten en een diabetesverpleegkundige vragen te stellen. Ontzettend veel vragen kwamen aan bod, maar helaas waren er maar heel weinig antwoorden..

Wat weten we wel?
- zorg voor een zo goed mogelijke bloedglucose(regeling)
- vermijd stress
- beweeg dagelijks
- eet gezond

Het RIVM maakt geen onderscheid tussen type 1 en type 2 diabetes. Echter, mag de kanttekening wel gemaakt worden dat een groot deel van de type 2 diabeten (dus ik zeg niet iedereen), diabetes heeft ontwikkeld door een ongezonde leefstijl. Zij hebben last van overgewicht, een verhoogde buikomtrek, verhoogde bloedglucose, verhoogde bloeddruk, verhoogd LDL cholesterol (de slechte)/verlaagd HDL cholesterol (de goede) . Dit zijn die factoren die je zo extra kwetsbaar maken in deze periode.

Deze 5 punten samen zijn ook de factoren die worden meegenomen in de diagnose van het metabool syndroom, ook wel insulineresistentie genoemd. Voldoe je aan minimaal 3 van de 5 punten/factoren dan lijd je aan het metabool syndroom. Dit betekent dat je ziek bent geworden door je leefstijl; klinkt heftig hè?

Dat is het ook. Maar, het mooie nieuws is dat je het vaak wél kunt genezen. Het proces omkeren noemen we dit ook wel. Dit is waar ik in mijn praktijk voornamelijk mee bezig ben. Ik voel me soms bijna een dokter als ik met behulp van mijn voedingsadvies ervoor kan zorgen dat mensen helemaal van hun medicatie afkomen.

Herken je jezelf in dit verhaal? Wil jij ook van je medicatie afkomen en daarbij wat gewicht verliezen? Op een gezonde manier?

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.deleefstijlist.nl (vul contactformulier in) of bel/app naar 0622642311.

Fijne dag in de zon!


Afdrukken   E-mailadres

Related Articles