Overgang-menopauze-gewicht

De MENOPAUZE ?- ook wel de overgang genoemd, is vaak nog een taboe onderwerp

Image

De MENOPAUZE ?- ook wel de overgang genoemd, is vaak nog een taboe onderwerp, helaas ?. In mijn praktijk daarentegen, wordt het uitvoerig besproken. Waarom? 1. Het is een (zeer) ingrijpende nieuwe fase in het leven van de vrouw. 2. Tijdens en na de overgang wordt het lichaam gevoeliger voor de koolhydraten/suikers in de voeding. Wat betekent dat deze eerder worden opgeslagen als vet, voornamelijk rond de buik. Ook wel insulineresistentie genoemd.

- "ik kom elk jaar een kilo aan", "ik ben op gewicht maar mijn buik zit me in de weg", "ik groei van de wind", "ik heb altijd zin in zoet" - Typische uitspraken voor een vrouw in de overgang. Belangrijk genoeg om te bespreken voor mij als diëtist dus ?

Het probleem: Als je dezelfde voeding blijft gebruiken tijdens en na de menopauze als dat je vóór de menopauze deed, kan dit al genoeg zijn om te groeien.
Kortom, moraal van mijn verhaal: de start van de menopauze is HET moment om je voeding eens goed te evalueren en hoogstwaarschijnlijk te reorganiseren.

Diëten? Niet nodig; slimmere keuzes maken is voldoende. Wees er op tijd bij! Dat scheelt je heel veel tijd en moeite én uiteindelijk verlaagd het de kans op het ontstaan van hypercholesterolemie, diabetes en hypertensie.

Dus, zit je net in de overgang, of juist al jaren? Maak een afspraak via ✉️Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?️www.deleefstijlist.nl (contactformulier) of☎️ 0622642311.
Soms is 1 consult al voldoende om de puntjes op de i te zetten ?(vooral als je er op tijd bij bent!!).

Zit je nog (lang) niet in de overgang? Deel deze informatie wél, bijvoorbeeld met je moeder, oma, tante of vriendin. In het kader van samen staan we sterk ?

Fijne dag ?


Afdrukken   E-mailadres

Related Articles